Edustajistovaalit 2017

edarivaalit_promokuva

TTYY ja Tamy yhdistyvät vuoden 2019 tammikuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että syksyllä 2017 valittava edustajisto tulee olemaan Suomen ainoan teekkariylioppilaskunnan viimeinen. Millaisen perinnön haluat TTYY:n jättävän uudelle ylioppilaskunnalle?

Vain äänestämällä tai lähtemällä ehdolle vaikutat siihen, ketkä päättävät viimeisen ylioppilaskuntamme suurista linjoista. Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit pidetään 31.10.-8.11.2017. Vaaleissa valitaan 35-henkinen edustajisto, joka käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa. Lisätietoja vaaleista ja ehdolle asettumisesta löydät näiltä sivuilta sekä vaalikuulutuksesta. TTYY:n edustajisto kaipaa nyt huipputyyppejä ensi kaudelle toimintaan mukaan. Ehdokasasettelu on nyt kuumimmillaan ja jatkuu maanantaihin 2.10. klo 12:00 asti.

(Sähköiset täyttövalmiit lomakkeet löytyvät sivun alalaidan materiaalit-osiosta)

Aikataulu:

Ehdokasasettelu 2.10. klo 12 saakka
Varsinainen äänestys: 7.11. – 8.11.2017
Ennakkoäänestys: 31.10. – 2.11.2017

Äänestyskäytännöt:

Äänestys tapahtuu sähköisesti verkossa. Verkossa äänestäminen edellyttää järjestelmään kirjautumista yliopiston intranetin henkilökohtaisilla tunnuksilla. Mikäli et muista intranet-tunnuksiasi tai et osaa niitä käyttää, ota yhteyttä TTY:n IT-Helpdeskiin, it-helpdesk@tut.fi. Muissa ongelmatilanteissa ota yhteyttä keskusvaalilautakuntaan, vaalit@ttyy.fi.

Vaaleissa noudatetaan TTYY:n voimassa olevaa vaalijärjestystä, joka on nähtävillä ylioppilaskunnan palvelutiskillä eli Paulan tiskillä sen ollessa avoinna sekä osoitteessa https://ttyy.fi/saannot/. Paulan tiski sijaitsee TTY:n Päätalon toisessa kerroksessa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä asiakirjoista ja ehdolle lähtemisestä:

Q: Mikä on ehdokasilmoitus?
A: Ehdokasilmoituksella ehdokas ilmoittaa asettuvansa ehdolle edustajistovaaleihin vuonna 2017. Hän myös samalla kertoo vaalitoimitsijoille, kenet on valinnut asiamiehekseen, eli hoitamaan asioitaan.

Q: Mikä on vaaliliiton sopimuskirja?
A: Vaaliliiton sopimuskirjalla ehdokasilmoitusten asiamiehet ilmoittavat tai joissakin tapauksissa asiamies ilmoittaa, että kyseiset ehdokkaat ovat vaaliliitossa, eli muodostavat ikään kuin puolueen edustajistovaaleissa 2017. Sopimuskirjalla ilmoitetaan samalla asiamies, joka hoitaa vaaliliiton asioita.

Q: Mikä on vaalirenkaan sopimuskirja?
A: Vaalirenkaan sopimuskirjalla vaaliliittojen ja joissakin tapauksissa myös ehdokasilmoitusten asiamiehet ilmoittavat kyseisten tahojen muodostavan vaalirenkaan eli ikään kuin kahden puolueen yhdistelmän, jonka ehdokaat ovat ehdolla edustajistovaaleissa 2017. Tällä sopimuskirjalla ilmoitetaan samalla vaalirenkaan asioita hoitava asiamies.

Lisätiedot:

TTYY:n keskusvaalilautakunnan 10.8.2017 antama vaalikuulutus
TTYY:n keskusvaalilautakunta, vaalit@ttyy.fi

Materiaalit:

Ehdokasilmoitus TTYY:n edustajistovaaleihin 2017
Vaaliliiton sopimuskirja 2017
Vaalirenkaan sopimuskirja 2017
Täyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset