Stipendin saaminen ei enää iästä kiinni

logo_moderni_465

TTY:n tukisäätiön tuoreen päätöksen mukaisesti 500 euron stipendin saavat elokuusta 2017 alkaen kaikki diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinnon oivallisesti suorittaneet, iästä riippumatta. Aiemmin stipendin kriteerinä oli alle 25 vuoden ikä. Myös tohtorintutkinnon stipendikriteereistä poistui ikäkriteeri, joka oli alle 29 vuotta. (Oivallisesti tutkinnon suorittamiseen vaaditaan tutkinnon suorittaminen suositusajassa (enintään 6 läsnäolovuotta) sekä arvosanojen keskiarvo vähintään 4 ja diplomityön arvosana vähintään 4.)

Tukisäätiö lisäsi ikärajan kriteereihin vuoden 2016 syksyllä. Ylioppilaskunta kritisoi tuolloin voimakkaasti stipendin myöntökriteereiden sitomista tutkinnon suorittajan ikään, ja teki asiasta myös kannanoton (ttyy.fi/kannanotot-lausunnot). Ylioppilaskunta katsoi, että ikään perustuvat stipendit mm. eriarvoistavat ihmisiä sukupuolen ja elämäntilanteen mukaan.

”Olemme todella tyytyväisiä, että kriteereitä muutettiin. Nyt stipendejä jaetaan opinnoissa pärjäämisen eikä iän mukaan.” kommentoi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Tiina Mikkonen.