Opiskelijakortti ja lukuvuositarra

Saadaksesi opiskelija-alennukset sinulla täytyy olla voimassaolevalla lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti. Opiskelijakortti tilataan ylioppilaskunnan kautta ja se maksaa 10 €. TTY:llä opiskelijakorttiin on lisäksi integroitu kulunvalvontakortti, jota käyttämällä pääset koulurakennukseen myös varsinaisen opiskeluajan ulkopuolella eli ilta- ja yöaikaan. Lisäksi kortilla pääsee sisään tietokoneluokkiin sekä liikuntahalliin. Kortti toimii myös ladattavana maksuvälineenä kampuksen opiskelijaravintoloissa, kirjastokorttina ja tulostuskorttina. Opiskelijakortistasi on sinulle paljon hyötyä niin matkustaessasi kuin ostoksillakin. Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) on sopinut useiden yhteisöjen kanssa opiskelija-alennuksista, joita voit käyttää hyväksesi opiskelijakorttia vilauttamalla.Lisäksi Opiskelijan Tampere on sopinut paljon paikallisia opiskelijaetuja tamperelaisille opiskelijoille.

Perustutkinto-opiskelijan kortti on sininen ja jatko-opiskelijan vihreä. Jatko-opiskelija ei ole oikeutettu alennuksiin Matkahuollon eikä VR:n lippujen hinnoista. Valtakunnallisella tasolla jatko-opiskelija ei myöskään saa alennusta opiskelijaruokaloista. Juvenes tarjoaa jatko-opiskelijalle kuitenkin mahdollisuuden edullisempaan lounaaseen. Jatko-opiskelijalla on mahdollisuus käyttää Suomen hostellijärjestön tarjoamia opiskelija-alennuksia.

Saadaksesi opiskelijakortin, on ylioppilaskunnan jäsenmaksu oltava maksettuna sekä täytettävä sähköinen opiskelijakorttihakemus.

Tilaaminen

Ennen tilausta varmista että:

  • olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja jäsenmaksu on maksettuna
  • laitteeltasi löytyy ohjeen mukainen valokuva itsestäsi  (Kuvatiedoston muodon tulee olla JPG-muodossa ja olla kooltaan enintään 4 megatavua. Voit rajata kuvaa lataamisen jälkeen)
  • sinulla on valmius maksaa kortti (10 €) tilauksen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla

Korttitilaus menee suoraan kortinvalmistajalle, joka personoi ja tulostaa korttisi, sekä lähettää valmiin korttisi omaan yo-kuntaasi (jos opiskelet Porin yliopistoyksikössä, ja olet tilannut kortin sinne, se myös noudetaan Porin yliopistoyksiköstä, Pointer ry:n toimistosta.) Kortteja tulostetaan kerran viikossa. Kortin arvioitu valmistumisaika on noin kaksi viikkoa siitä kun tilauserän hakemukset siirtyvät tulostukseen. TTY:n kortit noudetaan Paulan tiskiltä. Kun tulet noutamaan valmista korttiasi, niin sinulla tulee olla mukana henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti tai virallinen henkilökortti). Kortti luovutetaan vain henkilöllisyystodistusta vastaan.

Jos korttia ei noudeta 2 vuoden kuluessa, kortti siirtyy ylioppilaskunnan omistukseen, ja kortti hävitetään. Jos olet tilannut kortin ohjeenvastaisella kuvalla, sitä ei luovuteta sinulle, eikä maksua palauteta, vaan joudut tilaamaan uuden asianmukaisen kortin.

Ohjeet kuvaan:

  • passikuvamainen (virallista passikuvaa ei vaadita)
  • tunnistettava, koko kasvot näkyvät, riittävä kuvakoko, riittävä valaistus
  • EI: kokovartalokuvaa, vain osittaista kasvokuvaa, huonoa valaistusta tai kontrastia

Siirry kortin tilaukseen (vaatii kirjautumisen TTY:n intranet-tunnuksilla)

Mikäli sinulla on ongelmia tilauksen kanssa ota yhteyttä ttyy(at)ttyy.fi.

Lukuvuositarra

Opiskelijaetujen saaminen edellyttää opiskelijakortissa voimassa olevaa lukuvuositarraa. Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun, voit hakea uuden lukukausi- tai lukuvuositarran opiskelijakorttiisi Paulan tiskiltä tai opiskelijapalveluiden tiskiltä Kampusareenalta. Erillisistä lukuvuositarran vaihtotiskeistä tiedotetaan erikseen. Tarra määräytyy ilmoittautumisen mukaan, ainoastaan syksyksi ilmoittautunut saa lukukausitarran ja koko vuodeksi ilmoittautunut lukuvuositarran. Ainoastaan kevätlukukaudelle ilmoittautunut saa lukuvuositarran tammikuussa. Ilman voimassa olevaa lukukausi- tai lukuvuositarraa ei opiskelijakortilla saa opiskelija-alennuksia. Edeltävän lukuvuoden tarra on voimassa syyskuun loppuun asti.