Kurssit

Ylioppilaskunta järjestää kursseja tukeakseen piirissä toimivien yhdistysten toimintaa. Alla lueteltujen lisäksi kalenterivuoden alussa järjestetään koulutuksia mm. sihteereille, puheenjohtajille ja kiltalehtien taittajille. Kiltakoulutuspäivässä on koulutuksia kiltatoiminnan eri sektoreille. Jos tunnet sektorisi tarvitsevan koulutusta johonkin, vinkkaa siitä ylioppilaskunnalle.

Ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten rahastonhoitajilta vaaditaan ylioppilaskunnan järjestämän kirjanpitokurssin sekä Yhdistyksen hallinto ja talous -kurssin suoritukset.

Kirjanpitotekniikka kevät 2018

  • Kurssin luennot järjestetään maanantaina 29.1 klo 16-18 luokassa PA103 ja keskiviikkona 7.2 klo 16-18 luokassa FC112. Luennot ovat vapaaehtoisia, mutta auttavat kurssin tentin läpäisemisessä.
  • Kurssin ensimmäinen tentti järjestetään 13.2. luokassa PA103 klo 14.00-16.00. Tenttiin voi ilmoittautua täyttämällä tietoonsa oheiseen exceliin.
  • Toinen ja kolmas tenttikerta järjestetään 2-3 viikon välein edellisestä kerrasta. Seuraaviin tentteihin ilmoittautuminen tapahtuu saman excelin kautta. Tenteistä tiedotetaan finanssifoorumin sähköpostilistan kautta.
  • The course is organized in Finnish. If your club’s treasurer doesn’t speak Finnish, please contact juha-matti.vaisanen@student.tut.fi.

Kirjanpitotekniikan kurssi

Kurssin kohderyhmä on ensisijasesti piirissä toimivien yhdistysten rahastonhoitajat, mutta kurssia suositellaan myös toiminnantarkastajille. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet voivat kuitenkin osallistua kurssille. Kurssista ei saa opintopisteitä, eikä se maksa mitään. Kurssilla käytetyn materiaalin tuo kurssin järjestäjä. Kurssilla ei ole läsnäolovaatimusta, eikä sille tarvitse ilmoittautua. Kirjanpitotekniikan kurssi järjestetään keväisin. Kurssin vetää entinen ylioppilaskunnan hallituksen talousvastaava Juha-Matti Väisänen (juha-matti.vaisanen@student.tut.fi).

Kurssin sisältö käsittää yhdistyksen kirjanpidon perusteet. Harjoitukset on pyritty hakemaan mahdollisimman läheltä ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten toimintaa. Tavoitteena on, että kurssin käytyään piirissä toimivien yhdistysten taloudesta vastaavat henkilöt pystyvät tekemään kirjanpidon teknisesti oikein.

Yhdistyksen hallinto ja talous

TTA-12030 Yhdistyksen hallinto ja talous -kurssi järjestetään keväisin 3. periodissa. Kurssin voi suosittaa kahdella eri tavalla eli siitä on erikseen yliopistohallintoon tai talouteen ja yhdistyslainsäädäntöön keskittyvät toteutukset. Molemmat toteutuskerrat järjestetään samaan aikaan ja ne näkyvät POPissa samalla tunnuksella. Järjestöavustusta haluavien piirissä toimivien yhdistysten rahastonhoitajien on käytävä tämän kurssin talous-osio. Kurssi on hyödyllinen myös muille hallitustoimijoille ja hallopedeille. Kurssin luennoi ylioppilaskunnan edustaja. Rekisteröidy kurssille POPin lisäksi myös Moodle2:ssa!