Kurssit

Ylioppilaskunta järjestää kursseja tukeakseen alayhdistysten toimintaa. Alla lueteltujen lisäksi kalenterivuoden alussa järjestetään koulutuksia mm. sihteereille, puheenjohtajille ja kiltalehtien taittajille. Kiltakoulutuspäivässä on koulutuksia kiltatoiminnan eri sektoreille. Jos tunnet sektorisi tarvitsevan koulutusta johonkin, vinkkaa siitä ylioppilaskunnalle.

Alayhdistysavustusta hakevien yhdistysten rahastonhoitajilta vaaditaan ylioppilaskunnan järjestämän kirjanpitokurssin sekä Yhdistyksen hallinto ja talous -kurssin suoritukset.

Kirjanpitotekniikka kevät 2017

  • Kurssin luennot järjestetään tiistaisin 7.2.2017 & 14.2.2017 klo 17-19 luokassa FC112. Luennot ovat vapaaehtoisia, mutta auttavat kurssin tentin läpäisemisessä.
  • Kurssin ensimmäinen tentti järjestetään tiistaina 21.2.2017 klo 17-20 luokassa FC112. Tenttiin voi ilmoittautua täyttämällä tietoonsa oheiseen exceliin. Kurssin myöhemmistä tenttikerroista ilmoitetaan erikseen.
  • The course is organized in Finnish. If your club’s treasurer doesn’t speak Finnish, please contact juuso.koivula@student.tut.fi.

Kirjanpitotekniikan kurssi

Kurssin kohderyhmä on ensisijasesti alayhdistysten rahastonhoitajat, mutta kurssia suositellaan myös toiminnantarkastajille. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ylioppilaskunnan jäsenet voivat kuitenkin osallistua kurssille. Kurssista ei saa opintopisteitä, eikä se maksa mitään. Kurssilla käytetyn materiaalin tuo kurssin järjestäjä. Kurssilla ei ole läsnäolovaatimusta, eikä sille tarvitse ilmoittautua. Kirjanpitotekniikan kurssi järjestetään keväisin. Kurssin vetää entinen ylioppilaskunnan hallituksen talousvastaava Juuso Koivula (juuso.koivula@student.tut.fi).

Kurssin sisältö käsittää yhdistyksen kirjanpidon perusteet. Harjoitukset on pyritty hakemaan mahdollisimman läheltä ylioppilaskunnan alayhdistysten toimintaa. Tavoitteena on, että kurssin käytyään alayhdistysten taloudesta vastaavat henkilöt pystyvät tekemään kirjanpidon teknisesti oikein.

Yhdistyksen hallinto ja talous

TTA-12030 Yhdistyksen hallinto ja talous -kurssi järjestetään keväisin 3. periodissa. Kurssin voi suosittaa kahdella eri tavalla eli siitä on erikseen yliopistohallintoon tai talouteen ja yhdistyslainsäädäntöön keskittyvät toteutukset. Molemmat toteutuskerrat järjestetään samaan aikaan ja ne näkyvät POPissa samalla tunnuksella. Alayhdistysavustusta haluavien alayhdistysten rahastonhoitajien on käytävä tämän kurssin talous-osio. Kurssi on hyödyllinen myös muille hallitustoimijoille ja hallopedeille. Kurssin luennoi ylioppilaskunnan edustaja. Rekisteröidy kurssille POPin lisäksi myös Moodle2:ssa!