TTY:n kampus

TTY:n tiivis kampus tarjoaa opiskelijoilla hyvät puitteet opiskeluun, harrastamiseen ja liikuntaan. Opiskelijat pääsevät liikkumaan kampusalueella ympäri vuorokauden, joten harjoitustöiden tekeminen tietokoneluokissa onnistuu yötä myöten. Avoin kampus ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, joten pidäthän hyvää huolta yhteisistä tiloistamme. Opiskelijakorttisi toimii kulkukorttina, ja kulkuoikeudet voit aktivoida missä tahansa kampuksen rakennuksen infopisteessä.

Rakennukset

Kampus koostuu muutamasta suuremmasta rakennuksesta, joiden välillä on vaivatonta kulkea. Opetustiloja on pääasiassa Tietotalossa, Sähkötalossa, Rakennustalossa, Festiassa ja Konetalossa. Päätalo, Kampusareena ja Tamppi Areena täydentävät kampuksen omine palveluineen. Kilta- ja kerhotilat sijaitsevat ympäri kampusta.

Kirjasto

Yliopiston kirjasto sijaitsee Kampusareenalla. Kirjojen lisäksi sieltä löytyy tiloja niin hiljaiseen itsekseen opiskeluun kuin ryhmätöihin. Osa ryhmätyötiloista on etukäteen varattavissa.

Kielikeskuksen tilat

Kielikeskuksen uudet tilat Päätalon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa avattiin alkuvuodesta 2017. Kielikeskuksen tiloista löydät opiskelutiloja, kuten chatboxeja ja näyttöjä käytävillä, joita voi vapaasti hyödyntää ilman varausta. Kielikeskuksen tilojen alakerrassa on myös keittiö opiskelijakäyttöön, jonka voi varata käyttöönsä klo 22 saakka. Kielikeskuksen alakerrasta löytyy myös lukollisia kaappeja tavaroiden säilytykseen.

Ravintolat

Kampuksella on kolme ravintolaa, joissa voi ruokailla opiskelijaystävälliseen, 2,60 euron hintaan. Ravintolat sijaitsevat kolmessa rakennuksessa: Hertsi Tietotalossa, Reaktori Kampusareenalla ja Newton sekä Konehuone Konetalossa. Lisäksi jokaisen ravintolan välittömästä läheisyydestä löytyy kahvila.

Ympäristö

Rakennusten lisäksi TTY:n kampus kattaa alueita ulkona. Tietotalon vieressä sijaitseva Etunurtsi toimii paikkana monille tapahtumien yhteislähdöille, kesän yhteisille kokoontumisille ja monille Wapun tapahtumille. Keskellä nurtsia sijaitsee suuri monumentti, Obeliski, joten paikalle on helppo löytää.

Kivenheiton päässä kampuksesta sijaitsee myös Teekkarisauna Mörrimöykky, jossa teekkarit viettävät viikottain saunailtoja.

TTY kampuskartta
TTY:n kampusaluueseen kuuluvat Kampusareena, Tietotalo, Sähkötalo, Rakennustalo, Päärakennus, Festia sekä Konetalo. Lisäksi kampusalueelta löytyvät urheilutilat (Tamppi Areena), Teekkarisauna sekä parkkitiloja. Kuvassa näkyvät lisäksi bussipysäkkien sijainnit (linjat osittain muuttuneet kartan päivityksen jälkeen).