Uusi opiskelija

Ennen saapumista

Tervetuloa opiskelemaan TTY:lle! Jotta opiskelujen aloittaminen sujuisi mahdollisimman sulavasti, olisi hyvä hoitaa muutama asia etukäteen.

Jäsenmaksu

Jokainen TTY:llä opiskeleva kuuluu ylioppilaskuntaan. Jäsenmaksu maksetaan vuosittain lukuvuosi-ilmoittautumisen yhteyhdessä, ja se koostuu ylioppilaskunnan osuudesta ja YTHS-terveydenhuoltomaksusta. Lue lisää jäsen maksun suuruudesta ja maksamisesta Jäsenmaksu-sivulta.

Opiskelijakortti

Saadaksesi opiskelija-alennukset esimerkiksi koulun ravintoloista tarvitset opiskelijakortin. Kortti tilataan sähköisesti ja tilaus kannattaa tehdä jo ennen opintojen alkua. Opiskelijakortti toimii kampuksella kulkukorttina, tulostuskorttina, kirjastokorttina ja siihen voi ladata myös ruoka-annoksia. Lue lisää Opiskelijakortti ja -edut -sivulta.

Mobiiliopiskelijakortti

Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun, voit ladata käyttöösi myös Opiskelijan Tampereen mobiiliopiskelijakortin puhelimeesi. Mobiiliopiskelijakortti toimii normaalin opiskelijakortin tavoin lukuunottamatta korttiin integroituja kulku- ja muita ominaisuuksia. Katso ohjeet Pivon ja mobiilikortin lataamisen: pivolompakko.fi/opiskelijantampere/

Opintotuki ja yleinen asumistuki

Opinto- ja asumistukihakemus kannattaa lähettää eteenpäin heti opiskelupaikan varmistuttua. Lisätietoa hakemisesta saat Kelan opintotukisivustolta.

Muuttoauto

TTYY vuokraa yhdessä Tampereen teekkareiden moottorikerhon (TTMK) pakettiautoa ylioppilaskunnan jäsenille opiskelijaystävälliseen hintaan. Pakettiauton kuljettamiseen riittää B-luokan ajokortti. Pakettiauton voit varata täältä.

Fuksivuosi

Tutorointi

Orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä opiskelijat jakautuvat tutorien johtamiin tutorryhmiin. Tutor opastaa ja toimii fuksin tukena ja turvana koko fuksivuoden ajan.

Fuksipassi

Fuksivuoden alussa saat käteesi fuksipassin, johon saat pisteitä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin. Muista pitää passia mukana kaikkialla!

Opiskelijavaikuttaminen

Ylioppilaskunnalla on useita jaostoja, joiden kautta pääset vaikuttamaan. Jaostoissa esimerkiksi keskustellaan ajankohtaisista asioista ja järjestetään tapahtumia. Jokaisella jaostolla on oma alueensa, jonka asioita ajaa.

Fuksiwappu

Fuksivuosi huipentuu pariviikkoiseen Wappuun, jonka aikana järjestetään useita kymmeniä tapahtumia. Fuksit saavat painaa teekkarilakit päähän ensimmäistä kertaa Suomen Neidon lakituksessa Wappuyönä. Koko Wappu huipentuu Teekkarikasteeseen Wappupäivänä!

Tervetuloa viettämään elämäsi paras vuosi!