Terveydenhoito

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö vastaa terveydenhoidostasi Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskelusi ajan. YTHS:llä on toimipiste kaikilla maamme korkeakoulupaikkakunnilla, ja voit tietyin rajoituksin käyttää myös Helsingin, Turun, Jyväskylän ja Oulun toimipisteiden palveluja. YTHS:n palveluja käyttävän tulee esittää voimassaoleva opiskelijakortti tai opiskelijatodistus, jonka saat TTY:n Opiskelijapalvelusta.

Ajan varaaminen

Voit varata ajan YTHS:lle joko soittamalla tai käymällä paikan päällä. Ajanvarauksen työntekijä haastattelee sinut ja pyrkii järjestämään tarvittavan hoidon. Joskus ongelma voi ratketa jo ajanvarauksesta saatujen itsehoito-ohjeiden avulla. Kiireellisissä asioissa on toivottavaa, että otat yhteyttä heti aamulla, jolloin tarvittavan vastaanottoajan saamiseen on paremmat mahdollisuudet.

YTHS Tampere

Hoidontarpeen arviointi ja ajanvaraus

  • Yleisterveys: 046 710 1054
  • Suunterveys: 046 710 1058
  • Mielenterveys: 046 710 1054
  • Vastaanottoajan peruutus: 046 710 1059

Toimipisteet

Hervannan toimipiste: Konetalo, Korkeakoulukatu 6, TTY
Kalevantien toimipiste: Kalevantie 3, 2.krs. Tampereen yliopisto

http://www.yths.fi/yhteystiedot/toimipisteet/tampere 

Maksut

Maksat YTHS:n terveydenhoitomaksun osana ylioppilaskunnan jäsenmaksua. Lisäksi tietyistä palveluista maksetaan käyntimaksu, kuten esimerkiksi hammaslääkärikäynneistä.

Jos sinulle tulee este, muista peruuttaa varaamasi aika ajoissa. Mikäli unohdat peruuttaa ajan, sinulta peritään käyntimaksu, jos sellainen olisi kuulunut käyntiisi. Lisäksi peritään 35 euron sakkomaksu, myös käyntimaksuttomista vastaanottokäynneistä.

Ajan voit perua sähköisessä palvelussa tai puhelimitse.

Sähköinen terveyskysely

YTHS kutsuu kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat terveystarkastukseen, joka koostuu sähköisestä terveyskyselystä sekä tarvittaessa henkilökohtaisesta tapaamisesta. Terveyskysely lähetetään jokaiselle fuksille sähköpostitse, ja siinä on kysymyksiä yleisterveydestä ja suun terveydestä sekä niihin vaikuttavista asioista.

YTHS:n työntekijä käy vastauksesi läpi ja lähettää sinulle vastausviestissään henkilökohtaisen arvion terveydentilastasi. Tarvittaessa Sinua pyydetään varaamaan vastaanottoaikaa YTHS:lle tarkempia selvittelyjä varten.

Kyselyyn vastaaminen ei vie paljoa aikaa, mutta on erittäin tärkeää. Muista siis vastata kyselyyn viipymättä!

OmaYTHS-palvelu

Toukokuussa 2016 avattiin opiskelijoiden uusi verkkopalvelu OmaYTHS. Palvelun avulla opiskelija voi tarkistaa, siirtää tai peruuttaa vastaanottoaikojaan. Lisäksi opiskelija voi varata palvelusta uuden vastaanottoajan, mikäli hänelle on jo tehty hoidontarpeen arviointi.

Lisätietoa löydät YTHS:n nettisivuilta.

YTHS:n asemien ollessa kiinni

YTHS:n palveluaikojen ulkopuolella akuutista sairaanhoidosta vastaa terveyskeskus. Näistä käynneistä peritään normaali terveyskeskusmaksu. Hervannan terveysasema sijaitsee aivan Cupolan, Cinolan ja kirjaston vieressä (Insinöörinkatu 38, puh. 03 5657 2328). Tampereen kaupungin päivystävä terveysasema on Taysissa sijaitseva Ensiapu Acuta (Teiskontie 35, puh. 03 311 611). Päivystysasema on avoinna vuorokauden ympäri, ja äkillisessä sairaustapauksessa paikalle voi mennä ilman ajanvarausta.