Joukkoliikenne

Hervannan bussilinjat

Hervantaan kulkevat bussilinjat 3, 4, 5, 6, 20, 24L ja 32. Reitin valinnassa auttaa Repa Reittiopas.

Matkakortti

Opiskelija matkustaa Tampereen matkakortilla normaalia hintaa halvemmalla kaupungin sisäisessä bussiliikenteessä. Ladattavan matkakortin voit hankkia viiden (5) euron hintaan joukkoliikenteen palvelupisteestä Keskustorin kupeesta (Frenckellinaukio 2B).

Opiskelijoiden etuuksia ovat alennettu hinta arvolipulla (=kortille ladattua rahaa) maksetusta yksittäisestä matkasta (1,30 e/matka) sekä alennus 30 päivän kausilipun hinnasta (34 e/30 päivää). Kertamaksu on käteisellä maksettuna 3,00 euroa. Opiskelijan etuudet ovat henkilökohtaisia eli lipuilla saa matkustaa vain matkakortin omistaja. Opiskelija-alennuksen saavat yli 25-vuotiaat opiskelijat esittämällä opiskelijakortin tai oppilaitoksen täyttämän opiskelijatodistuksen matkakorttia hakiessaan. Yli 30-vuotiaan täytyy lisäksi toimittaa Kelan myönteinen opintotukipäätös alennuksen saadakseen. Alle 25-vuotiaat opiskelijat matkustavat nuorten lipuilla, jotka ovat yhtä edullisia kuin opiskelijoiden liput.

Yövuorolisä on käteisellä maksettuna 3,00 € ja 2,60 € arvolipulla maksettuna. Se peritään klo 00.00–04.40 lähtevillä vuoroilla normaalimaksun lisäksi kaikilta ikäryhmiltä. Jos matka on maksettu ennen klo 00.00, peritään yövuorolisä klo 00.00 jälkeen tehdystä vaihtomatkasta.

Katso lisätietoja Tampereen joukkoliikenteen sivuilta.