Asuminen

Tampereella opiskelijalle on tarjolla monenlaisia asumisvaihtoehtoja varsinaisista opiskelija-asunnoista vapaiden markkinoiden yksiöihin ja kimppäkämppiin. Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti opiskelupaikan varmistuttua. Soluasuntoja saa yleensä nopeiten lyhyempien jonojen vuoksi.

Alta löydät tietoa asuntoja Tampereella välittävistä tahoista.

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS

Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää opiskelija-asuntoja Tampereella. TOASin opiskelija-asuntoa voit hakea osoitteessa www. toas.fi > Asunnon haku. Hakemus kannattaa käydä tekemässä heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta. Jos tahdot saada asunnon mahdollisimman nopeasti, merkitse hakemukseen kohteeksi ”mikä tahansa”. Asunnon saannin nopeuteen vaikuttavat seuraavat seikat:

  • Hakemuksen saapumisajankohta TOASille
  • Haettava hakuryhmä tai kohde (solu vs. yksiö)
  • Perheasuntoja haettaessa lasten lukumäärä

Uuden opiskelijan kannattaa hakea ensisijaisesti soluasuntoa. Lisätietoa saat TOASin nettisivustolta.

Opiskelijan Tampereen asunnonvälitys

Opiskelijan Tampereen asunnonvälitys välittää opiskelijoille asuntoja vapailta markkinoilta. Palvelu on maksuton eli asuntoja välitetään ilman asunnon vuokraajalta tai vuokranantajalta perittävää välityspalkkiota. Asunnonvälityksen kautta voit myös etsiä itsellesi kämppistä, jonka kanssa etsiä asuntoa yhdessä.

www.opiskelijantampere.fi

Pirkan opiskelija-asunnot Oy

Tampereen kaupungin omistuksessa oleva Pirkan opiskelija-asunnot Oy vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja Tampereella. Asunnot ovat tarkoitettu Tampereella opiskeleville ja alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille. POASille asukkaaksi voi hakea osoitteessa www.poas.fi.

Hakemus kannattaa käydä tekemässä heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta. Jos tahdot saada asunnon mahdollisimman nopeasti, kannattaa hakea myös soluasuntoja.

Muita Tampereen seudun vuokranantajia

Tupsula

Tupsula on tamperelainen opiskelijatalo, jossa asustaa aktiivisia teekkareita. Asukkaat järjestelevät yhteisvoimin kaikenlaista talonväen kesken. Tupsulassa kaikista asioista (mukaanlukien asukasvalinta) päättää asukastoimikunta eli Klaani, johon kaikki Tupsulassa asuvat kuuluvat. Talon isännöinnin hoitaa TOAS. Hyvä yhteishenki asukkaiden kesken on kaiken A ja O.

Hätämajoitus

Jos olet vastaanottanut opiskelupaikan ja tulet toiselta paikkakunnalta, eikä asuntoa meinaa löytyä ahkerasta etsimisestä huolimatta, voit harkita tilapäismajoitusta ensimmäisten opiskelupäivien tai -viikkojen ajaksi. Näin pääset aloittamaan opintosi ajallaan ja voit jatkaa oman asunnon etsimistä paikan päällä. Opiskelijan Tampere järjestää tilapäismajoitusta sitä tarvitseville opiskelijoille.  Mikäli Opiskelijan Tampereen järjestämä majoitus on täynnä tai sen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä ylioppilaskuntaan korvaavan majoituksen järjestämiseksi.

Katso lisätietoja tilapäismajoituksesta Opiskelijan Tampereen sivuilta: opiskelijantampere.fi/hatamajoitus 

Asevelvollisuus ja asuminen

Mikäli sinulla on ollut oma vuokra-asunto yli kolme kuukautta ennen palvelukseen astumista, saat Kelalta asumisavustuksena korvauksen kohtuullisista asumismenoista. Lisätietoa löydät Kelan asevelvolliset-osiosta.