Vuosijuhlat ja sitsit

 vuosijuhlat

Vuosijuhlat

Teekkarit juhlivat muutaman kerran vuodessa ykköset päällä vuosijuhlissa. Vuosijuhlien pukukoodi on frakki tai tumma puku, naisilla täyspitkä iltapuku. Juhlissa kannetaan lisäksi akateemisia kunniamerkkejä.

Vuosijuhlilla käyttäydytään juhlaetiketin mukaisesti. Tarkoitus ei ole kuitenkaan turhaan jäykistellä, vaan juhlissa ollaan pitämässä hauskaa. Ennen varsinaista pääjuhlaa ohjelmaan kuuluu kutsuvieraille järjestettävä cocktailtilaisuus eli kokkarit, joiden aikana eri yhteisöt luovuttavat teekkarimaisesti suuria, painavia ja hyödyttömiä lahjoja. Suurin osa juhlaväestä tulee kuitenkin vasta pääjuhlaan. Tervetuliaismaljan jälkeen alkaa ruokailu, jonka aikana pöydistä kajahtavat äänekkäät juomalaulut. Ruokalajien väleissä pidetään erilaisia puheita. Kahvin ja konjakin jälkeen alkaa tanssi, joka jatkuu ensimmäisillä jatkoilla. Aamun sarastaessa siirrytään usein vielä toisille jatkoille, joilla odottaa lämmin sauna. Isoimmat juhlat päättyvät vielä brunssiin seuraavana aamuna.

Sitsit

Sitsit ovat vuosijuhlia pienemmät ja vähemmän muodolliset kekkerit. Niitä järjestävät killat ja kerhot vuosipäivien juhlistamiseksi. Jotkut killat järjestävät myös hauskoja teemasitsejä. Sitseille pukeudutaan siististi, ei kuitenkaan aivan ykkösiin. Miehet pukeutuvat suoriin housuihin ja takkiin, vuosijuhlasitseillä ei musta pukukaan välttämättä ole liioittelua. Naiset voivat pukeutua housuasuun tai vaihtelevan mittaiseen helmaan. Teemasitseille pyritään tietysti pukeutumaan teeman mukaan.

Tamperelaiseen sitsiperinteeseen kuuluvat hyvä ruoka, runsas juoma ja reipas laulu. Sitsiruokailu on yleensä seisovasta pöydästä. Ruokailun lomassa voi juhlasta ja teemasta riippuen olla ohjelmaa, puheita tai lahjan luovutuksia, vuosijuhlasitseillä yleensä tanssiakin. Nämäkään juhlat eivät lopu ennen aamua. Fuksit pääsevät harjoittelemaan sitsaamista syksyllä ja keväällä järjestettävillä Fuksisitseillä.