Fuksitoiminta

kaste1

fuksi = ensimmäisen vuoden opiskelija, josta tulee teekkari vasta Tammerkosken kuohuissa Teekkarikasteessa

Hyvistä fukseista kasvaa hienoja teekkareita

Joka syksy kampukselle saapuvat uudet fuksit sopeutetaan uuteen ympäristöönsä kaikin mahdollisin tavoin. Lyhyessä ajassa fuksien tulisi oppia hirvittävä määrä tietoa teekkarikulttuurista. Jotta fuksi erottaisi, mikä on tärkeää oppia, on fukseilla ensimmäisen vuoden aikana apunaan fuksipassi, jonka avulla suunnistaa tapahtumasta toiseen.

Fuksipassi

Jokainen fuksi saa itselleen fuksipassin, jonka tarkoitus on tutustuttaa fuksi teekkarielämän saloihin. Passista löytyykin laidasta laitaan leimattavaa, ja merkityt tapahtumat sekä toiminnot on pisteytetty niiden suoritusvaatimusten ja muiden ominaisuuksien perusteella. Tarkoituksena on tutustua opiskelueloon kattavasti ja monipuolisesti: valikoimaa on saunailloista liikunta- ja opiskelutapahtumiin.

Kerätyt fuksipisteet tarkastetaan Wappuna, ja tarpeeksi pisteitä keränneet fuksit saavat kastautua teekkarilakki päässä Tammerkosken kuohuissa Teekkarikasteessa. Pisteitä on yllättävän helppo kerätä, sillä valinnanvaraa on runsaasti biletyspuolella, muissa vapaa-ajan aktiviteeteissa sekä opiskelussa.

Kiltojen fuksivastaavat neuvovat ja avaavat passin sisältöä parhaimpansa mukaan, ja oikein kiperissä tilanteissa voi ylioppilaskunnan teekkarivastaavakin auttaa.