Give feedback

Feedback replies

Date: Sat, April 23, 2016 – 02:55
Name: Anonyymi
Feedback: Missä ylioppilaskunnan hallituksen päätökset luuraavat?
Sharepoint huutaa tyhjyyttään vuoden 2016 kohdalla. Vai enkö vain osaa?

Response:
Hei,
kiitos palautteestasi ja asian tuomisesta tietoomme. Ylioppilaskunnan päässä oli tapahtunut sekaannusta päivitysvastuusta sekä Sharepointin työpöytäkäyttöliittymän päivityksestä, joten nämä ovat jääneet päivittämättä. Asia on nyt korjattu ja päätösluetteloiden pitäisi ilmestyä normaalisti myös Sharepointiin. Päätösluettelot löytyvät kuitenkin aina ylioppilaskunnan viralliselta ilmoitustaululta Tietotalon ensimmäisestä kerroksesta toimistomme vierestä.

Terveisin,
Tuomas
Pääsihteeri

Date: Sun, February 14, 2016 – 13:49
Name: Anonyymi
Feedback:
Arvoisa ylioppilaskunnan hallitus! Satunnaisena teekkarisaunan käyttäjänä haluaisin ilmaista huoleni ainoan kiinteän omaisuutemme Teekkarisaunan puolesta. Olen vieraillut kiinteistössä syksyn aikana noin kaksi kertaa – en siis kovin usein, mutta joka kerta olen suuresti ihmetellyt, miten syyskuussa eli nopeasti laskettuna puoli vuotta sitten hajonnutta ikkunaa ei vain saada korjattua. Kyykkäviikonloppuna ihmetys kasvoi sellaisiin mittoihin, että päätin turvautua tähän välineeseen. Oletan, että puoli vuotta kestävä veto ja sisälle tuleva kosteus ei tee kiinteistölle millään lailla hyvää. Ja jos vastoin luulojani ikkunan voi korvata jätesäkillä, niin miksei näin säästösyistä ole tehty kaikkialla?

Pyytämässäni julkisessa vastauksessa odotan hallituksen joko ilmoittavan, että välittömiin toimenpiteisiin on ryhdytty tai esittävän kattavat perustelut sille, miksi ikkunankorjausta joudutaan odottelemaan vielä lisää. Asia lienee kuitenkin kiinni yhdestä puhelinsoitosta.

Käytävän suunnalta muistutellaan varsin usein jäsenistölle arvostuksesta saunaa kohtaan ja sen hyvästä kohtelusta. Onko vastuutaholla erityinen syy tehdä tähän poikkeus?

Peace and out.

Response:
Kiitos palautteestasi.

Mitä tulee ikkunan vaikutukseen rakennuksen kuntoon, niin ikkunasta on rikkoutuneena vain sisempi lasi uloimman lasin ollessa ehjä. Täten kosteus ei rakenteisiin pääse sisälle ehjää ikkunaa enempää. Myöskään vetoa ei sanottavammin samasta syystä ikkunassa ole.

Projektina sinänsä ikkunan vaihto ei juuri puhelinsoittoa ole kummallisempi, mikäli kyseinen ikkuna vain korvattaisiin uudella. Kuitenkin jo ennen ikkunan rikkoutumista tavoitteenamme on ollut parantaa saunan toimivuutta ja esteettömyyttä. Suunnitelmissa on lisätä yksi sisäänkäynti laajennetun terassin kulmasta nykyiseen eteiseen. Tästä tulevan oven kohdalta poistuva ikkuna siirtyy särkyneen tilalle. Tavoitteena tällä järjestelyllä on parantaa saunan esteettömyyttä ja sisäpihan käytettävyyttä sekä hiukan säästää kustannuksissa.

Se, että lasi on peitetty jätesäkillä, on ollut tarkoituksenmukainen ratkaisu ja täten huomiota herättävä. Ymmärrettävästi se saattaa Teekkarisaunalla viihtyvyyttä vähentää, mutta ajatuksena on ollut se, että ratkaisu herättää huomiota siinä määrin että saunalla olijat osaavat varoa rikkinäistä lasia vahvemmassakin juhlakunnossa.

Mitä tulee aikatauluun, on uudesta mittatilausovesta pyydetty tarjouksia. Hankinta tulee olemaan saunan mittapuulla kohtuullisen hintava ja vaatii rakenteellisia töitä, joita ei pysty suorittamaan saunan kiivaimman varausjakson aikana.

On totta, että projekti olisi voinut edetä rivakammin. Etenemisen hitaus on yksin allekirjoittaneen vastuulla. Pahoittelen niin projektin hidasta etenemistä kuin esteettisesti rumaa väliaikaisratkaisua.

Kunnioittavasti,
Saunaisäntä

Date: Tue, February 2, 2016 – 20:36
Name: Anonyymi
Feedback:
Moro!
Suoritin juhlavuoden Nyyrikin kierroksen. Pitikö siitä saada jotakin, esim.
haalarimerkin? Hyvin alkanut kierros kuivui näemmä kokoon loppua kohden.
Loppuiko juhlavuositiimiltä motivaatio kesken vuoden, vai onko vielä
odotettavissa jotain aiheeseen liittyvää?

Response:
Kiitos palautteestasi!

Nyyrikinkierroksen kokonaisuudessaan suorittamisesta on tarkoitus saada haalarimerkki kuin myös puolikkaiden kierrosten (Kevät ja Syys) suorittamisesta. Kriteerinä Emänyyrikki merkkiin on kierroksesta saanut mennä ohi kaksi tapahtumaa ja vastaavasti puolikkaiden merkkien kriteerinä kaikissa kyseisen ajanjakson tapahtumissa käyminen lukuun ottamatta yhtä tapahtumaa. Haalarimerkit olivat tilapäisesti kateissa ylioppilaskunnan muuton myötä, mutta nyt ne ovat jälleen löydetty. Kun saamme vielä ajettua ulos listaukset siitä, ketkä ovat oikeutettuja merkkeihin, niin alamme jakaa niitä ensi maanantaista (29.2.) lähtien.

Valitettavasti loppuvuotta kohden juhlavuosi hiukan hiipui osaltaan vuosijuhlien ja ylioppilaskunnan toimiston muuton aiheuttamien ponnistusten myötä sekä osaltaan juhlavuosisihteerien muualle työllistymisen takia. Juhlavuosi on nyt kokonaisuutena paketissa ja ylioppilaskunta on jo täysin suuntautunut tämän vuoden koitoksiin. Kokonaisuutena vuosi meni kuitenkin hyvin, mistä iso kiitos teekkarivastaavalle ja projektisihteereille (juhlavuosi, wappu, vuosijuhlat) sekä tapahtumissa avustaneille (erityisesti teekkarijaosto).

Show more

Date: Wed, October 14, 2015 – 11:34

Name: Anonyymi

Feedback:

Moi,

miten on mahdollista, että TTYY:n edustajistovaalit 3.-4.11 -mainoksessa on Stalinia muistuttavan piiroshahmon kuva? Lisäksi kuvassa TTY:n logo muistuttaa sirppiä ja vasaraa, mutta ei sentään oikeinpäin.

Miksette samantien laittanut mainoksiin kuvaa Hitleristä ja natsi merkistä? Tai muodostanut jotenkin yhtä hullunkurisesti swastikaa TTY:n logosta?

Lukemalla historiaa teille älykääpiöille selviäsi, että Stalin oli massamurhaaja. Onko hän sopiva mainoshenkilö TTYY:lle? Muutenkaan Neuvostoliitto ei ole varmaan mikään paras esikuva TTYY:n edustajistovaaleille.

  1. mitä aktuaalista vit###

Response:

Hei, kiitos yhteydenotostasi ja huolestuneisuudestasi vaalien mainontaa kohtaan. Pahoittelemme mahdollista aiheuttamaamme mielipahaa sinulle.

Vaikka juliste ei meidän tekemä olekaan, vaan saimme sen muulta taholta, niin otamme tietenkin kaiken vastuun sen käyttämisestä. Mehän tuon päätöksen teimme. Mainoksessa on tosiaan kuten ounastelit Neuvostoliiton diktaattori Stalin, kuten myös julisteen pohjana toimineessa alkuperäisessä propagandajulisteessa. Alkuperäistä julistetta voit katsella täältä:http://api.ning.com/files/92z0Qhq1gv*rzFHnZ8N3lP0x1nrRnWi7oUccIL3m-hLBgAtyFywKAs7BAvOZ325-pguveSgoeWxz1J8Bx51sxSzUX6LtY644/P1930sCaptain.jpg

Päädyimme julisteen käyttöön sen takia, että näimme että se voisi herätellä ihmisiä äänestämään, lähtemään ehdolle ja vaikuttamaan. Tarkoituksenamme oli maalailla symbolisesti uhkakuvia, eikä niinkään värvätä diktaattoria, tai kuten sinä historiaakin lukeneena oikein myös muotoilit massamurhaajaa, johtamaan ylioppilaskuntaamme. Emme halunneet mainostaa käyttäen muita toisen maailmansodan valtion päämiehiä, sillä uskoimme että sopiva vaikutus saavutetaan jo ihan Stalinillakin ja pysytään riittävässä minimalismissa. Stalin kuitenkin on helposti tunnistettava hahmo ja siitä syntyy mielikuva sorretusta demokratiasta ja kansasta.

Emme näe Stalinia epäsovinnaisena henkilönä toimimaan mainoksessa, varsinkin kun asiayhteydestä johtuen mainos on tulkittava parodiana vanhoista neuvostopropagandajulisteista. Tässä yhteydessä Stalin tietenkin edustaa kaikkea muuta, kuin mitä TTYY edustaa. Mainostuksella olemme hakeneet vahvaa kontrastia nykyisiin arvoihimme ja edustajistovaaleihin.

Ystävällisin terveisin

Paavo Tawast                                                                         Masi Kajander
Vaalisihteeri                                                                            Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja

Date: Fri, March 20, 2015 – 00:21

Name: Anonyymi

Feedback: Hei,

Teekkarihymni ei sanoituksensa puolesta liity millään lailla teekkarikulttuuriin tai opiskeluun ylipäätään. Eikö olisi parempi, että

laulu, jonka tarkoituksena on ilmeisesti luoda yhteishenkeä, viittaisi edes jollain lailla kyseiseen yhteisöön? Olisi tietenkin myös vähintäänkin suotavaa, että hymniä kehtaisi laulaa julkisella paikalla. En kyllä katsoisi pahallakaan, jos uuden opiskelijan ei tarvitsisi ihmetellä sanat nähdessään, onko TTY todella moderni ja kansainvälinen opiskelupaikka. On hyvin vaikeata uskoa, että sellaisessa paikassa harjoitettaisiin jotakin niin typerää ja takapajuista.

  1. “Pimiäsieluinen Neekeri”

Moikka,

pidättekö sopivana, että alati kansainvälistyvässä yliopistoympäristössä lauletaan Teekkarihymnin kaltaista avoimen rasistista kappaletta?  TTYY täyttää tänä syksynä 50 vuotta. Eikö tämä olisi loistava ajankohta ottaa henkinen loikka 2010-luvulle ja edelleen kohti tulevaisuutta?

Response: Hei,

Kiitos palautteestasi!

Esimerkiksi TEK:n verkkolehti (saatavilla http://arkisto.lehti.tek.fi/node/649) tietää kertoa Teekkarihymnistä seuraavaa:

” Teekkarihymniä voidaan hyvällä syyllä pitää kaiken teekkarimusiikin äitinä. Siinä kiteytyvät samanaikaisesti iskevä teksti, tarttuva melodia sekä sopivan monimielinen tunnelma. Laulun alkuperää ei enää tunneta tarkasti, mikä lisää vain entisestään hymnin salaperäistä tenhovoimaa. Suosituimman teorian mukaan laulun on sepittänyt Turkin sodan (1877-78) aikoihin suomalainen yövartiosotilas.”

Teekkarihymniä ovat teekkarit laulaneet jo viime vuosisadan alkupuolelta lähtien, ja niinpä myös hymnin sanat kuvaavat aikaansa. Laulun perinteet ovat pitkät, ja siksipä laululla on erityinen asema Teekkarien perinteissä ympäri Suomen. Laulun laulamisesta ei taatusti olla lähitulevaisuudessa luopumassa emmekä myöskään usko minkään radikaalisti uudemman version laulusta olevan paikallaan. Luulen kuitenkin, että palautteesi viittaa enimmäkseen laulun säkeeseen “Yö kuin sielu neekerin on pimiä”, ja tämä on täten myös kohta jonka otamme täällä tarkempaan käsittelyyn.

Laulun tarkoitus on, kuten sanoit, luoda yhteishenkeä. Lisäksi laulun vanhahtavat sanat kertovat teekkarien pitkistä perinteistä ja luovat siten opiskelijoille tunteen, että he ovat osa pitkää teekkarien traditiota. Silloin tällöin on kuitenkin paikallaan kyseenalaistaa, mitä kaikkea kannattaa historian ja perinteiden vuoksi yhä uusille Teekkarisukupolville välittää.

Teekkarihymni on yksi Teekkarikulttuurin keskeisimpiä tunnuksia ja sitä lauletaan kaikilla teekkaripaikkakunnilla. Tämän vuoksi otamme asian käsittelyyn teekkarivaliokunnan kanssa valiokunnan syyskuun kokouksessa ja harkitsemme, lähdemmekö etenemään suuntaan jossa hymnin sanoja hieman muutettaisiin. Teekkarivaliokunta on Tekniikan akateemisten TEK:n opiskelijoista koostuva valiokunta, joka yhdistää eri paikkakuntien teekkarit ja on siten varsin luonnollinen paikka ottaa tämä asia keskusteluun.

Date: Fri, March 20, 2015 – 00:21

Name: Anonyymi

Feedback: Hei!
Voisiko tänne sivuille lisätä suoran linkin tähän uuteen TTYY:n kuvagalleriaan. Nyt ei ainakaan heti sattunut silmään ja muuten sitä on melkein mahdoton löytää.

Response: Moro! Totta kai lisätään. Pistetään banneri etusivulle piakkoin.

Date: Thu, November 27, 2014 – 13:10

Name: Anonymous user

Feedback: Hei, olen toiminut kiltatasolla hallitushommissa ja etenkin tämän vuoden aikana on noussut monesti esiin ihmisten heikko taito koskien palautetta monista tärkeistä asioista, etenkin hallituksen toiminnasta tai henkilön omasta toiminnastaan. Myös palautteen anto toteutetaan usein heikosti, mistä aiheutuu vahinkoa yhteishengelle. Kuulopuheiden perusteella olen kuullut että tälläinen ongelma olisi myös muissakin killoissa. Haluaisinkin ehdottaa, että kiltojen hallituksille (tai miksei muillekin) järjestettäisiin yhteinen, vapaamuotoinen, hyvässä hengessä toteutettu koulutus/luento tms. palautteen antamisesta sekä palautteen vastaanottamisesta, sillä tarvetta tällaiselle olisi. Esimerkiksi tänä vuonna totetutetun kiltagaalan yhteydessä tällaiselle voisi olla hyvä paikka, mikäli tilaisuuden järjestäminen jatkuu tämän vuoden mallin mukaan. Tämä ajatuksena seuraavan vuoden hallitukselle ja mahdollisen kiltagaalan (tai millä nimellä ja missä muodossa tullaan toteuttamaankaan) järjestäjälle.

Response: Terve! Kiitos äärimmäisen hyvästä palautteesta. Olet äärimmäisen tärkeällä asialla liikenteessä.Otamme tästä varmasti huomion ylös, kun suunnittelemme parin viikon päästä ensi vuoden kiltakoulutuspäivää. Lisäksi tämä palaute viedään eteenpäin ensi vuoden toimijoille tiedoksi.

Välitimme jo keväällä edunvalvontajaoston valmisteleman “Palautekulttuurin kymmenen käskyä” killoille. Lisäksi ensi vuonna ylioppilaskunnalla on “Kopo takaisin kiltoihin”-projekti, jossa puhutaan palautekanavista ja palautteen vastaanottamisesta. Toivottavasti nämäkin edesauttavat asiaa. Mainitsemasi koulutus on varmasti oikein hyvä lisä kokonaisuudessa.

Date: Tue, October 14, 2014 – 15:04

Name: Huolestunut vanhempi tieteenharjoittaja

Feedback: Olisko TTYY:n mahdollista laajentaa ja parantaa englannin kielisen Wikipedian artikkelia TTY:stä? Wikipedia lienee kuitenkin nykypäivänä se ensimmäinen paikka mistä haetaan tietoa, ja nykyinen artikkeli ei anna upeasta yliopistostamme parhainta mahdollista kuvaa. Tämä vaikuttanee sekä vaihto-opiskelijoiden määrään, että mahdollisesti myös rahoituksen saamiseen. Mallia voisi ottaa esimerkiksi Aalto yliopiston artikkelista, joka on kattava ja hyvin muotoiltu!

Response: Pohdimme asiaa hieman. Tulimme siihen tulokseen, että Wikipediartikkelin täyttäminen suuremmalti osin on enimmäkseen TTY:n Viestinnän heiniä. Välitämme heille tietoa eteenpäin asiasta. Wikipediasivun “Student Life” osiosta puolestaan otamme käytävän oman väen kanssa kopin kunhan kerkeämme! Kiitos palautteesta!