Arkkitehtiopiskelijapäivät fuksin silmin

IMG_7100

Maamme kolme arkkitehtikoulua osallistuvat perinteikkäästi joka syksy yhteiseen tapahtumaan, joka kokoaa arkkitehtiopiskelijoita ympäri Suomen tutustumaan toisiinsa. Paikkakunta vaihtuu luonnollisesti joka vuosi koulun mukana.

Tänä syksynä oli Aalto-yliopistolaisten vuoro, ja he olivat valinneet teemaksi ”NAUTI. NJUT. ENJOY.” Tämä näkyi kenties eniten lauantai-illan sitsien pukukoodissa, joka oli jokaiselle koululle määritetty erikseen. Aaltolaisilla oli näkönautinto, tampereen väellä tuntonautinto ja oululaisilla makunautinto.

Sen semmoisia turkiksia ja höyheniä näkyi tamperelaisten päällä, ettei ainakaan teemasta ollut poikettu. Sitsien nautinnollisuutta lisäsi todella se, kun pääsimme kuulemaan oululaisten ja aaltolaisten omia lauluja ja lisäsäkeitä tuttuihin lauluihin. Saattoimmepa mekin jotain omaa lauleskella.

On erinomaista, että koulumme järjestävät tällaisen viikonlopputapahtuman joka syksy. Piirit ovat tällä alalla sen verran pienet, ettei olisi ihme, vaikka se yksi oululaista teekkarilakkia kantava henkilö työskentelisi samassa toimistossa kanssani joku päivä. Arkkitehtiopiskelijapäivät tarjoavat mahdollisuuden kuulla millaista se opiskelu on muissa kouluissa ja tutustua erilaiseen sitsaamiskulttuuriin.

Ensi syksynä on taas kolmen vuoden jälkeen meidän vuoromme isännöidä tätä tapahtumaa, ja samanaikaisesti ne ovat viimeiset Tampereen teknillisessä yliopistossa järjestetyt arkkitehtiopiskelijapäivät. Velvollisuutemme tamperelaisina on mielestäni järjestää vähintään yhtä hieno spektaakkeli kuin mitä aaltolaiset järjestivät.

Kirjoittanut Onni Pernu

Kuva: Nautintoa aiheuttava rusetti tamperelaisella sitsaajalla. (Kuvaaja: Arto Vehviläinen)